Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Stále ještě existuje množství lidí, kteří si netroufnou na zavařování. Ale není důvod, zavařování není nic složitého, ovšem je důležité dodržovat určitá pravidla, aby obsah uvnitř zůstal v pořádku a nezkazil se nebo nezplesnivěl.
Zavařování je skvělým způsobem, jak uchovat přebytky zeleniny či ovoce, které už nestihnete spotřebovat čerstvé. Kromě správného procesu zavařování je důležité také samotné plnění zavařovacích sklenic. Pokud totiž nejsou dodržena určitá pravidla, obsah se může snadno zkazit nebo zplesnivět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit zavařovací sklenice?
Při plnění zavařovacích sklenic dodržujeme pár základních pravidel.
- Připravíme si zavařovací sklenice, dobře je omyjeme a osušíme.
- K plnění je vhodné používat optimálně velkou nálevku.
- Naplníme sklenice a dáváme pozor, abychom neušpinili hrdlo.
- V případě ušpinění hrdla jej musíme dobře otřít.
- Následně pevně uzavřeme víčkem a sterilujeme podle receptu.
- Posledním krokem je otočení sklenic do vychladnutí víčkem dolů.
Na co dalšího se zaměřit při zavařování?
Základem je mít čisté nádobí, a to nejen sklenice, ale i naběračky, hrnce, vařečky a podobně. Všechny potraviny musí být také čisté a zdravé, víčka musí dobře těsnit, při ochutnávání používejte vždy novou lžičku, sklenice dostatečně naplňte (cca 1 cm pod okraj) a dodržujte doporučenou teplotu pro zavařování.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Komentáře