Jak připravit Calzone. Napůl přehnutá pizza se peče s náplní a výborně chutná se zeleninovým salátem
Calzone je vlastně přehnutá pizza, která se peče s náplní - záleží na nás, jakou náplň si vybereme a čemu dáme přednost, ale důležitý je sýr, rajčatová omáčka a olivový olej. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme ještě horkou, dokud je sýr vláčný a všechno krásně spojuje.
Italská pizza patří mezi nejoblíbenější jídla a každý ji miluje s jinou náplní - někdo má rád více zeleniny, jiný dá přednost sýrům, žampiónům, masové náplni nebo pikantní chuti. Pizzu si můžeme upéct i v domácích podmínkách podle těch nejlepších receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Calzone - pizza přehnutá napůl
Calzone je vlastně pizza, která je přeložená napůl a upečená s náplní. Připravíme ji z těsta na pizzu, které dobře rozválíme a na polovinu těsta rozložíme náplň. Nedáváme ji až ke krajům - ponecháme okraj (asi 2 cm), abychom po přehnutí těsta mohli okraje dobře uzavřít. Do náplně se hodí obdobné suroviny, jako se dávají na klasickou pizzu. Výborná je s rajčatovou náplní a sýrem, který vše krásně spojí. Můžeme ji vyzkoušet se žampiony, šunkou nebo kuřecím masem a cukrovou kukuřicí. Přidáme také italské koření a pár kapek olivového oleje.
Jak upéct Calzone
Přeložené okraje Calzone po naplnění dobře přimáčkneme, případně ještě ohneme dovnitř - tak, aby vznikl pevný okraj. Calzone položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme v troubě dozlatova. Tato pizza výborně chutná hned po upečení, podávaná se svěžím zeleninovým salátem a dresinkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit oblíbené plněné tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Komentáře