Přesnídávky z domácích surovin děti milují. Poradíme, jak je připravit a uchovat tak ovoce na dlouhé zimní měsíce
Zkuste s námi zavzpomínat na svá dětská léta a na přesnídávky jako od maminky. Zužitkujeme ovocnou úrodu a těm nejmenším připravíme zdravou svačinu. Navíc ušetříme.
Ovocná sezóna se chýlí ke konci a hledáte další inspiraci, jak ovoce uchovat na dlouhou zimu? Máme pro vás skvělý tip, který využijete jako svačinu nejen pro ty nejmenší. Přesnídávku připravíte snadno a ušetří i vaši peněženku. Oproti kupované přesnídávce je ta domácí nejen levnější, ale i zdravější, bez přidaných konzervantů a sladidel. Nápadům se meze nekladou, proto vyzkoušejte zajímavé a chutné ovocné kombinace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit domácí přesnídávku
Základem přesnídávek jsou nejčastěji zralá jablka, která kombinujeme s dalším ovocem, případně i zeleninou.
- Nejchutnější kombinace jsou z dobře vyzrálých broskví, meruněk, jahod, lesního ovoce, ale také z dýně či mrkve.
- Libovolné ovoce vaříme do změknutí a potom rozmixujeme ponorným mixérem.
- Podle chuti dosladíme a přidáme citronovou šťávu.
- Aby nám přesnídávky vydržely a nezkazily se, je vhodná krátká sterilace. Budeme mít jistotu, že práce a ovoce nepřijde nazmar.
- Sterilované vydrží i rok.
Jak přesnídávku zahustit
Pokud je přesnídávka po rozmixování příliš řídká, můžeme přidat 2 vanilkové pudinky rozmíchané v trošce vody. Pak už jen krátce povaříme a směs zhoustne. Osvědčené jsou i jahodové pudinky, které dodají příjemnou chuť, je však třeba je vhodně zkombinovat s použitým ovocem, nehodí se totiž ke každému.
Ze zbytku ovoce doporučujeme připravit například domácí marmeládu, která se výborně hodí na svačiny a snídaně během zimního období.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma meruňky. Jak je nejlépe zpracovat a na co všechno se dají využít
Jak připravit domácí dýňovou přesnídávku? Nejlépe nám poslouží dýňový velikán "goliáš", který se skvěle hodí i do kompotů a džemů
Jak zpracovat broskve. Vyzkoušejte džemy, kompoty a pálenky
Komentáře