Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje dýňové pyré
Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.
- Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství.
- Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme.
- Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
- Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat libeček a připravit libečkové pesto. Oblíbená jídla, která dochutíme libečkem - polévky a bramborové či masové pokrmy
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Komentáře