Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit houbovou omáčku s vejcem? Inspirujte se jednoduchým receptem, jak zpracovat houbové úlovky do skvělé omáčky
Zdroj: Toprecepty

Našli jste v lese pořádnou houbovou nadílku? Hledáte tip na rychlý oběd? Inspirujte se naším receptem na krémovou houbovou omáčku s vejci a knedlíkem. Zmizí rychleji, než houby po dešti.

Podzim bývá rájem pro milovníky hub. Houby nabízí nepřeberné množství možností, jak je konzumovat a zpracovat. Od smaženice, obalování, houbových gulášů až po skvělé houbové omáčky. Jednu rychlou a osvědčenou jsme si pro vás připravili.  Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít jinou.

Jak připravit houbovou omáčku se zastřeným vejcem 

  1. Na houbovou omáčku budeme potřebovat: 400 g hub, 150 g másla, 1 lžíce kmínu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky. Na dochucení: citronová šťáva, sůl, pepř, ocet a jako přílohu vejce a knedlík.
  2. Postup je jednoduchý. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm pokrájené očištěné houby.
  3. Zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a podusíme houby doměkka.
  4. Omáčku zahustíme směsí smetany a hladké mouky. Krátce povaříme a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
  5. Podáváme s knedlíkem a se zastřeným vejcem.

Celý recept můžete shlédnout také ve videu: 

Inspirujte se našimi dalšími recepty, jak zpracovat houby zase trochu jinak a chutně. Můžete vyzkoušet osvědčenou houbovou smaženici, báječnou hřibovou polévku nebo třeba houby na slanině s kapustou a tymiánem.

A pokud již nasbírané houby nestíháte konzumovat, je čas se pustit do jejich sušení. Jak na to, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více