Jak připravit karamelizovanou cibulku? Video ukáže originální přílohu z obyčejné cibule
Karamelizovaná cibulka je jedna z jednoduchých, ale ohromujících příloh, které mohou zvýraznit chuť jakéhokoli jídla. Z obyčejné cibule vznikne originální doplněk s jemnou karamelovou chutí, který stojí za tu chvilku práce v kuchyni.
Příprava karamelizované cibulky začíná správným výběrem cibule. Nejvhodnější jsou sladší odrůdy, jako např. červená cibule nebo šalotka. Samotná příprava je opravdu jednoduchá a cibulka může být skvělou alternativou k běžným omáčkám, neboť jídlům dodá originální chuť.
- Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na větší kusy.
- Rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na pánvi.
- Cibuli osmahneme dosklovita.
- Přidáme 1 lžíci krupicového cukru a necháme zkaramelizovat.
- Vše lehce osolíme a přidáme lžíci balzamikového octa, který necháme odpařit.
Mohlo by vás zajímat
Kam s karamelizovanou cibulkou
Cibule v karamelovém kabátku může být vynikající přísadou do sendvičů a burgerů nebo tortill, kterým dodává výraznou chuťovou rovnováhu. Je také skvělým doplňkem k sýrům, grilovanému masu nebo k obyčejné zelenině. Oživí jednoduchý oběd a potěší při společné večeři. Když vám chutnají pálivé pokrmy, můžete do cibulky přidat chilli papričky a vytvořit pikantní variantu. A pokud máte tento styl rádi, nemusíte zůstat jen u cibule.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější
Grilování masa a ryb: Jak grilovat velké kusy i jednotlivé porce
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Komentáře