Jak připravit pohár Monte? Tento lahodný a krásný dezert si zamilujete na první pohled
Přemýšlíte, jaké pohoštění pro návštěvu, nebo co dobrého připravit rodině po svátečním obědě? Poháry jsou skvělé a osvědčené řešení. Není s nimi mnoho práce a přitom vypadají úchvatně. Lahodné krémy, svěží čerstvé ovoce, to vše se pojí do nepřekonatelných chutí.
Jak připravit krémový pohár
Vybrali jsme pro vás oblíbený recept z našeho receptáře. Nejen že krásně vypadá, ale i výtečně chutná. A další plus? Nevyjde draho a s jeho přípravou vám mohou pomoci i děti. Kouzlo jeho lákavého vzhledu spočívá ve střídání krémových vrstev různých barev.
- Na tmavý oříškový krém potřebujete půl litru mléka, 1 pudink, 1 lžíci moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření, 50 g mletých lískových oříšků a 50 g másla.
- Na světlý krém si připravte tři zakysané smetany a tři vanilkové cukry.
- Nejprve uvaříte oříškový pudinkový krém a po vychladnutí ho vyšleháte s máslem.
- V jiné míse připravíte světlý krém se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
- Pak se již můžete pustit do vrstvení do pěkných skleniček nebo pohárů. Povrch ozdobíte podle chuti a možnosti např. sušenkou a čokoládovými hoblinkami.
Přesný postup přípravy poháru Monte vám předvede následující video. Pokud máte všechny potřebné ingredience, můžete se hned pustit do chystání jedinečného pohoštění.
Můžete se podívat i na další tipy na sváteční pohoštění.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře