Jak připravit sýrový tatarák? Potřebuje pořádně ochutit a nejlepší je s topinkami
Klasický tatarák se sice připravuje z hovězího masa, ale výborně chutná i z jiných surovin. Můžete vyzkoušet jako základ zpracovat zeleninu a také dobře uležené sýry. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení. Ukážeme vám, jak připravit výborný sýrový tatarák.
Jak připravit sýrový tatarák
Tatarák z tvarůžků a camembertu
V tomto tataráku najdete kombinaci syrečků a jemnějšího camembertu:
- Na základní dávku potřebujete 100 g tvarůžků, 90 g camembertu, 1 cibuli (může být červená), 1 lžíci oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci pikantního kečupu, 2 lžíce piva a koření (jednu lžičku mleté papriky, špetku chilli, sůl a pepř).
- Sýry nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na velmi jemno.
- Přidejte pivo, olej, hořčici a kečup.
- Dochuťte kořením (paprikou, chilli a pepřem), posolte a dobře promíchejte.
- Podávejte až po krátkém uležení v chladu. Tatarák je úplně nejlepší s horkými topinkami potřenými česnekem, ale můžete ho jíst i s čerstvým pečivem.
Postup vám názorně předvede následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 13 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Olomoucké tvarůžky ve studené kuchyni skvěle využijeme do pomazánek a salátů, dokonce je můžeme naložit
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Komentáře