Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Citronovou kůru používáme v kuchyni poměrně často. Je příjemně aromatická, svou chutí a vůní naše moučníky pozvedne k dokonalosti. Nejlepší je čerstvá, jenže ne vždy máme doma citrony. Výhodné je proto mít malou zásobu kůry a podle potřeby z ní odebírat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat citronovou kůru
Dobře omytý citron v bio kvalitě nejprve osušíme a pak kůru nastrouháme, ke strouhání použijeme velmi jemné struhadlo. Strouháme pouze vrchní část kůry, spodní bílou vrstvu již nestrouháme, protože má nahořklou příchuť a do moučníků se nehodí. Co hned nespotřebujeme, uchováme na pozdější použití. Máme více možností, jak nastrouhanou kůru uchovat:
- Strouhanou kůru můžeme zmrazit - buď v mikrotenovém sáčku nebo v tvořítku na led. Tento způsob je velmi jednoduchý a pohodlný. Strouhaná kůra si uchová krásnou vůni.
- Kůru můžeme také prosladit a uložit ve skleničce do lednice - viz recept níže.
- Kůru můžeme dokonce sušit - buď na tácku nad radiátorem (či na jiném teplém a vzdušném místě) nebo v elektrické sušičce.
Jak prosladit a uložit citronovou kůru
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 8 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře