Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Makovou náplň do moučníků je důležité mít přiměřeně hustou. Neměla by vytékat z koláčků, ani být suchá. Poradíme, jaký zvolit poměr mléka a máku do makové náplně a jak náplň rychle zahustit.
Při přípravě makové náplně do moučníků si musíme dávat pozor, aby byla tak akorát hustá. Doporučovaný poměr mléka a máku je přibližně 1 : 1, čili na jeden hrnek mléka dáme 1 hrnek máku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
I tak se nám může stát, že výsledná náplň je moc hustá či řídká. Při vaření se z náplně odpařují tekutiny a houstne. Záleží tedy, jak dlouho a jak intenzivně náplň vaříme. Na výslednou hustotu má také vliv jaké další ingredience přidáváme. Zda náplň spíše zahustí nebo naředí.
Naředění makové náplně
Zahuštění makové náplně
Moc řídkou náplň zahustíme přidáním něčeho suchého, nabízí se řada variant:
- další mák
- pomleté piškoty
- strouhanka
- mletý perník
- mleté či najemno nasekané ořechy
- kukuřičný škrob
- strouhaný kokos
Další zajímavé informace o máku - jak ho skladovat, jak poznat ten kvalitní a kde všude ho využít, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře