Jak ukládat sýry? Tímto jednoduchým způsobem zabráníte jejich zbytečnému osychání
Sýry jsou běžnou součástí našeho jídelníčku, ať už všedního nebo svátečního. Nejlepší je koupit jich pouze takové množství, které brzy spotřebujeme. Někdy se ale potřebujeme zásobit na více dnů. Jak pečovat o sýry, abychom je zachovali v co nejvyšší kvalitě?
Aby tvrdé sýry neosychaly
Necháme je v originálním obalu, dokud je nepotřebujeme. Pokud vybalené tvrdé sýry necháme v ledničce nezabalené (jen na talířku), velmi brzy začnou osychat. Vhodnější je natáhnout přes talířek mikrotenový sáček a sýr co nejrychleji spotřebovat. K zabalení sýru lze použít i plátěný ubrousek, namočený do osolené vody. Pokud nám tvrdý sýr oschne a příliš ztvrdne, namočíme ho před použitím na několik hodin do mléka, nicméně strouhat můžeme i ztvrdlý sýr. Využijeme ho na posypání tepelně upravených jídel, lze ho použít k zapékání.
Mohlo by vás zajímat
Jak ukládat aromatické sýry
Aromatické sýry (i ty v originálním obalu např. olomoucké syrečky) ukládáme v plastové nebo skleněné krabičce. Nejvhodnější je uložení pod porcelánovým nebo skleněným víkem či zvonem, aby jejich „vůní“ nenačichly další potraviny v jejich okolí.
Sýry v hliníkové fólii
Tavené sýry, které jsou zabalené v ochranné hliníkové fólii, nerozbalujeme hned celé, ale obal vždy jen poodhrneme a odkrojíme pouze kousek, který potřebujeme, zbytek zase do obalu uzavřeme. Takto sýry neosychají a zachovají si výbornou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 3 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 22 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře