Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.
Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se šlehají vejce
Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.
- Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
- Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
- Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.
Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře