2 způsoby, jak vykostit kuřecí maso: Máme pro vás návod, se kterým to zvládnete snadno
Upéct kuřecí roládu z plátu vykostěného kuřete není složité. Plát vykostěného kuřete naplníme, zabalíme a upečeme. Zkuste to s námi.
Narazili jste v receptu na pojem vykostěné kuřecí maso? Máte v oblibě kuřecí roládu, chcete ji upéct a nevíte, jak na to? V některých řeznictvích můžete vykostěné maso na roládu rovnou koupit nebo vám ho ochotný řezník vykostí na požádání. Co ale dělat, když tuto možnost nemáte? S naším návodem to určitě zvládnete i sami.
Naše názorné video s článkem vám při vykostění pomůže.
Napoprvé vám vykosťování dá hodně práce a bude vám to dlouho trvat, ale postupem doby budete čím dál rychlejší a šikovnější.
Jak na kuřecí roládu?
Maso okořeníte a naplníte podle chuti, náplně nedávejte mnoho, aby nevytékala a roláda šla hezky zatočit. Náplň mohou tvořit uzeniny, slanina, zelenina, vejce, sýry (i výrazné) a pod. Méně bývá více, aby se jednotlivé chutě nepřebíjely.
Po naplnění a zatočení můžete roládu sepnout jehlami na závitky (rychlejší) nebo omotat kuchyňským provázkem (lepší).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Naplněná roláda se peče asi na 220°C přibližně 3/4 - 1 hodinu, nezapomeňte podlévat vývarem a přelévat vypečenou šťávou. Z hotové rolády vznikne 6-8 porcí. Upečenou roládu nechte 10 minut odpočinout, pak odstraňte jehly nebo provázek a nakrájejte. Roláda je vděčné jídlo a skvělá je i studená nakrájená na tenké plátky jako součást obložené mísy spolu s různými uzeninami, zeleninou a podobně. Kuřecí maso vhodně doplní i ovoce, ořechy, pečivo atd.
Ze zbylé kostry můžete připravit výborný vývar.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Jak dokonale ugrilovat placaté kuře s křupavou kůrkou: Tento postup zaručuje perfektní výsledek i pro začátečníky
Vykostit kuře dá trochu práce, ale pak z něj můžeme upéct výbornou roládu s křupavou kůží. Názorné video poradí, jak na to
Komentáře