Přebytek cuket už nerozdávejte a připravte z nich skvělou mouku. S videem je to hračka
Rozdáváte přebytek cuket na potkání, protože už nevíte, co s nimi? Tak už to nedělejte. Cuketu totiž můžete snadno usušit a připravit z ní skvělou zdravou mouku. K čemu se cuketová mouka především využívá?
Pokud už si nevíte rady, co z cuket připravit, máme pro vás skvělý tip, kterým je cuketová mouka. Je perfektní k zahušťování různých polévek, omáček či směsí, a tak můžete dát sbohem klasické bílé mouce a nahradit ji touto zdravější, která vám dodá i nějaké ty vitamíny navíc.
Obsahuje hodně vody a málo kalorií, takže je dietní. Je v ní vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín P, draslík, vápník, sodík i hořčík. Cuketa si cestu do českých kuchyní i srdcí tuzemských strávníků…
Cuketová mouka krok za krokem
Díky jednoduchému návodu zvládnou cuketovou mouku připravit i začátečníci.
- Připravte si plechy a vyložte je pečicím papírem.
- Cukety omyjte, dobře osušte a nakrájejte na cca 4mm kolečka.
- Takto nachystaná kolečka cukety vyskládejte na připravené plechy.
- Sušte (klidně několik plechů) v horkovzdušné troubě na 50–55 °C.
- POZOR! Troubu nechte mírně otevřenou (třeba pomocí vařečky).
- Sušte dosucha. Cuketa se musí drobit, nesmí být ohebná.
- Takto vysušené plátky pak rozmixujte na prášek.
- Skladujte v dobře těsnící uzavíratelné sklenici.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Cuketovou mouku ocení také alergici či celiaci, kteří nemohou zahušťovat klasickou mouku, ale přesto by si rádi pochutnali na krémové polévce či omáčce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 9 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Komentáře