Sušená cibule
Pokud máte větší množství cibule ze zahrádky nebo jí výhodně koupíte, pak je dobře jí zpracovat, aby se nezkazila. Pak jí můžete mít vždy při ruce v případě potřeby.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 29 070 kJ / 6 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 512,00 g |
Vláknina | 300,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 450,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 20:59
8. 2. 2023 18:50
25. 10. 2020 22:03
25. 10. 2020 21:55
22. 11. 2015 09:14
10. 6. 2012 20:10
10. 6. 2012 19:56
Dobrý den,
sušenou cibulku používám všude, když se mi zrovna nechce dělat čerstvou.
Dá se použít i do guláše ke konci, ale myslím si, že je to škoda.
Já ji dávám často do bramborové kaše, také i na pomazaný chléb máslem nebo sádlem
Do pomazánek a když dělám pizzu, tak posypu cibulkou je to prostě dobrota
10. 6. 2012 08:06
5. 6. 2012 09:17
19. 9. 2011 08:37
19. 9. 2011 08:33
19. 9. 2011 08:31
Jinak ta paní v prodejně mi říkala, že by se neměla už dál tepelně upravovat, mohla by zhořknout, ale dát ji úplně na konec do teplého pokrmu, aby se jakoby prohřála, nejlepší je prý ale na studená jídla - chleba s mádslem, pomazánky,sýry a nebo samotné k vínu nebo pivu
19. 9. 2011 08:24
19. 9. 2011 08:15
19. 9. 2011 08:13
No to fakt nevím já by jsem si netroufla, pokud máš dobrý hrnec tak to je rychle, jen to občas promíchat.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Muffiny čokoládové
kobra0007 uvařila před 25 minutami
Rebarborový koláč
mares-mikulas uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
p.tanclova uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá cibulová omáčka ke steaku
Maxman uvařila před 2 hodinami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
danila uvařila před 3 hodinami
Kynutý koláč s jablečnou náplní
keijei uvařil před 3 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Manelka uvařila před 3 hodinami
Kotlety se šlehačkou
jalamo uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Kouzlo křupavých a chuťově vyvážených amerických brambor se skrývá ve směsi koření a správné teplotě při pečení
Další recepty
Tématické fráze: sušená cibule susena cibule recept sušená smažená cibule sušení cibule susena smazená cibule recept jak sušit cibuli jak usušit cibuli sušená cibulka susena cibule priprava sušení cibule v sušičce smažená cibulka do zásoby smažená cibule sušená sušená smažená cibulka jak použít sušenou cibuli cibule recepty z cibule smažená sušená cibule cibule sušena recept na sušenou cibuli cibule recepty
Sušená cibule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g71l
24 názorů