Sušení - pro voňavé zásoby s vitaminy
Sušilo se patrně už v pravěku. Sušení je totiž praktické a nasušené zásoby při vhodném skladování vydrží opravdu dlouho. A navíc si do značné míry udrží své barvy, vůně, chutě a dokonce i výživnost. Podomácku sušené ovoce navíc neobsahuje oxid siřičitý, kterým je konzervována většina sušeného ovoce na pultech obchodů, a který mnohdy způsobuje trávicí potíže.
Sušit se dá opravdu všechno: zelenina, ovoce, houby i maso. A samozřejmě bylinky. A navíc už není třeba sušit starým způsobem, když je na trhu takové množství kvalitních sušiček. Stačí si jen vybrat a pustit se do toho. Chytrým způsobem zpracujete přebytky úrody a pro sebe i rodinu připravíte skladné a výživné svačinky (nejen) na cesty.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 10 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Kdo si „ugriluje“ půl milionu v nové soutěži se Zdeňkem Pohlreichem? Stavbyvedoucí, žena bez chuti a čichu nebo fakturant
Buďte fit! Dopřejte si jarní očistu!