Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Zdroj: Freepik

Solamyl je obchodní název pro čistý bramborový škrob. Používá se k zahuštění omáček a ovocných rozvarů, v orientální kuchyni, v cukrařině a jako pojivo místo strouhanky v mletém mase. Neobsahuje lepek.

Bramborový škrob má po tepelné úpravě čirou barvu a velice jemnou konzistenci - na rozdíl od mouky. Jeho použití je opravdu všestranné - a to nejen při vaření a pečení, ale například při mytí oken nebo nádobí.

K čemu se používá bramborový škrob

Své využití najde převážně v kuchyni:

  • K zahuštění polévek, omáček a při nakládání masa do marinády. V orientální kuchyni má své nepostradatelné místo. Používá se jako pojivo do karbanátků, sekané a jiných masových směsí.
  • Ve sladké kuchyni je škrob součástí pudinků, ovocných omáček nebo dření. Přidává se do bílkového sněhu při výrobě krémů, kokosek a sněhových pusinek. Nahrazujeme jím část mouky v moučnících a pečivu.
  • Bramborový škrob můžeme nahradit kukuřičným škrobem, rýžovou moučkou nebo pudinkovým práškem. Všechny škroby zjemní koláče a zahustí koláčové náplně.

Jak využít Solamyl při přípravě orientálního jídla se můžete podívat v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Nejnovější recepty Více