Na poctivý domácí pudink nepotřebujete pudinkový prášek. Stačí 4 suroviny
Pudink je pro mnoho z nás návrat zpět do dětství, když nám ho připravovaly naše maminky či babičky. V dnešní době máme možnost zakoupit sáček, ze kterého máme pudink hotový během několika málo minut. Ne každý ale ví, že ten domácí je podobně rychlý jako ten kupovaný.
V době, kdy instantní pudink ještě neexistoval, si hospodyňky tuto dobrotu připravovaly samy doma. Na přípravu domácího pudinku si vystačíte s mlékem, žloutkem, škrobem a cukrem (či sirupem) na doslazení.
Mohlo by vás zajímat
Postup přípravy pudinku
Přichystáme si 500 ml plnotučného mléka, 30 g kukuřičného škrobu, 4 lžíce vanilkového cukru, 1 žloutek a kakao podle chuti.
- Odlijeme si 100 ml mléka, ve kterém si metličkou rozmícháme škrob, žloutek a cukr. Chceme-li pudink čokoládový přimícháme v tomto kroku také kakao. Poté zbývající mléko dáme vařit.
- Jakmile mléko začne vařit, vlijeme do něj připravenou směs a metličkou mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Pudink zhoustne během 3 minut.
- Nyní zbývá závěrečný krok, kdy si pudink rozdělíme do mističek, přidat můžeme své oblíbené ovoce nebo kompot a doplníme piškoty pokapané sirupem. Doplnit lze kopečkem šlehačky či posypat kakaem.
Domácí puding opravdu není žádná věda a má všestranné využití, používat jej můžete i do buchet. Pojďte si vyzkoušet podle video receptu tento švestkový koláč a podělte se s námi o zkušenosti, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Dunajské vlny podle Josefa Maršálka: Dvoubarevný moučník s višněmi a vanilkovým krémem chutná skvěle
Retro poháry: Pudinkový s kousky banánu nebo z kompotovaného ovoce s jemným krémem připomenou dětství u babičky
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Komentáře