Jak připravit zázvorový čaj a kdy je nejlepší přidat oddenek do čaje
Zázvor je léčivá rostlina pocházející z Číny a Indie. Léčivý je její dužnatý oddenek, který se nejčastěji používá do nápojů i k vaření. V následujícím článku se zaměříme na čaj a konkrétně na to, kdy a kolik zázvoru máme do čaje dát.
Na co je dobrý zázvorový čaj? Zázvor je známý především pro své pozitivní účinky při boji s nachlazením nebo chřipkou. Podle lidového léčitelství se doporučuje pro snižování teploty, k regulaci pocení a zahřívání organismu. Nic se ale s množstvím nemá přehánět, což platí i pro zázvor.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy dát zázvor do čaje
V zimním období je dobré zalévat zázvor horkou vodou o teplotě 90–100 °C, na jaře a v letním období nám postačí voda teplá 70 °C.
- Očištěný a nastrouhaný nebo pokrájený zázvor zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat 5–10 minut.
- Po 10 minutách scedíme nebo vyjmeme zázvor a můžeme přidat med s citrónem. Kdo chce intenzivní chuť, může zázvor ponechat v čaji.
- Zázvor lze kombinovat také se skořicí nebo hřebíčkem.
- TIP: Ať nemusíte cedit celou konev s čajem nebo lovit sítkem kousky zázvoru, použijte sítko na čaj.
A pokud máte raději něco ostřejšího, zkuste si podle našeho videoreceptu připravit domácí zázvorovici. Mimo jiné ji použijete jako vynikající vánoční nebo narozeninový dárek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Komentáře