Lemon curd: Osvěžující citrónový krém připravíte podle videa
Krémová a přitom osvěžující marmeláda či krém? Tak přesně takový je lemon curd. Vyrábí se z citrónů a hodí se skvěle jako marmeláda na palačinky či tousty, jako náplň do koláčů nebo třeba do jogurtu. Možností je mnoho a je jen na vás, kam tento skvělý krém použijete. Jeho příprava je velmi snadná.
Pokud hledáte novou inspiraci a vybíráte, co nového a neobvyklého můžete vyzkoušet, máme pro vás skvělý tip na dokonalý krém, který si hned zamilujete. Přesně takový je lemon curd. Překvapí vás svou jednoduchou přípravou, kterou podle našeho videonávodu hravě zvládnete.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit lemon curd
Máme pro vás připravený postup:
- Nejprve citróny pořádně omyjte a nastrouhejte 7 g citrónové kůry.
- Vymačkejte 125 ml šťávy z citrónů.
- Poté připravte 4 žloutky a 3 celá vejce, dejte do misky a rozmixujte.
- K vyšlehané směsi přidejte 250 g cukru, citrónovou kůru a znovu rozmixujte.
- Přidejte citrónovou šťávu a vyšlehejte.
- Pak dejte do hrnce na vodní lázeň a směs šlehejte do teploty 76 °C nebo do té doby, než směs zhoustne na konzistenci pudinku.
- Po zhoustnutí do směsi přidejte 75 g másla a promixujte tyčovým mixérem.
- Nalévejte do čistých skleniček.
Podívejte se na další možnosti využití lemon curd:
Vyzkoušejte a dejte nám do komentáře vědět, jak se vám lemon curd povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Citronový krém Lemon curd má příjemnou chuť a není moc tučný. Je úžasný na palačinky i na slepování lineckého cukroví
Komentáře