Geniální recepty pro velmi zaneprázdněné: Vyzkoušejte neodolatelné nutellové špičky, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky
Nepečené dobroty, ať už drobné cukroví nebo různé zákusky či dortíky, si získaly velkou oblibu. A není divu, zvlášť pokud jejich příprava není složitá. Stačí si připravit suroviny a pustit se do některé z nich. Připravujeme je obvykle až krátce před konzumací.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat nutellové špičky
- Potřebujeme pouze 250 g Nutelly, 100 g másla, 2 lžíce vaječného koňaku, dětské piškoty a čokoládovou polevu.
- Nejprve ušleháme do krému Nutellu, máslo a vaječný koňak.
- Piškoty si rozložíme na plech. Můžeme použít formu, ve které nám nebudou při plnění ujíždět.
- Cukrářský sáček si naplníme krémem a začneme tvořit krouživým pohybem špičky na jednotlivých piškotech.
- Poté vložíme plech na několik minut do mrazničky a necháme špičky ztuhnout.
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Jednoduše nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
- Pak již začneme špičky namáčet v čokoládové polevě.
- A co nejdříve je dáme vychladit.
A aby se vám nutellová dobrota připravovala co nejlépe, máme pro vás natočené video s názorným postupem:
Dělbuchy, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky
I další nepečené dobroty se uchází o naši přízeň. Vyzkoušejme třeba Bounty tyčinky:
- Potřebujeme na ně 1 máslo, 200 g moučkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a 250 g kokosu. Na ozdobu ještě čokoládovou polevu.
- Máslo rozpustíme, přidáme cukr a smetanu, vše společně povaříme 5 minut, poté ještě přimícháme kokos.
- Vše zpracujeme do těsta a rozložíme do formy vyložené papírem na pečení.
- Do druhého dne necháme v chladu ztuhnout.
- Pak již nakrájíme na obdélníčky a zdobíme čokoládovou polevou.
Přejeme, ať se vám dobroty podaří, a pokud vybíráte ještě další recepty na nepečené cukroví, můžete nahlédnout do našeho receptáře.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký cukr je na pečení nejlepší? A kam který použít? Záleží na druhu těsta, do nepečeného je práškový cukr jasnou volbou
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Jak na zdravé vánoční cukroví. Nebojte se netradičních surovin. Výsledek vás překvapí!
Komentáře