Kuskus je oblíbenou surovinou moderních hospodyněk. V polévkách si ho zamilujete
Kuskus milují ti, kdo mají málo času na vaření. Skvěle se hodí jako rychlá příloha. Příprava zabere jen několik minut a když k němu přidáme zeleninu a sýr, můžeme během chvilky chystat na stůl. Ochutnali jste ho už jako zavářku do polévek? Doporučujeme vyzkoušet.
Kuskus není potřeba vařit, stačí ho zalít horkou vodou nebo vývarem a po chvíli lehce načechrat vidličkou. Dá se použít nasladko i naslano. Můžeme ho smíchat s tepelně upravenou zeleninou, osmaženými žampiony a na talířích posypat strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat kuskus do polévek
Jsou i jiné zavářky do polévek, které nevyžadují mnoho času k vaření, přesto doporučujeme kuskus vyzkoušet. Nejspíš si vás brzy získá.
- Vaříte zeleninovou polévku a přemýšlíte, jakou do ní dát zavářku? Vyzkoušejte pro změnu kuskus. Stačí ho do horké polévky přidat a po chvíli už můžeme servírovat. Vaření již není potřeba. Kuskus polévku krásně zahustí.
- Z kuskusu můžeme také připravit knedlíčky do polévky. Nejprve zavaříme jeden kousek, abychom zjistili, jestli má dobrou konzistenci, pak přidáme další.
- Vyzkoušet můžete velmi jednoduché kuskusové "knedlíčky" nebo spíš kousky podle receptu naší čtenářky.
- Ještě pro vás máme recept na kuskusové nočky. I s nimi je polévka rychlá a dobrá.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Komentáře