Nejedlé košíčky k naplnění a formování cukroví: Rady a tipy k jejich využití
Kromě pečených plněných košíčků, určených k přímé konzumaci, známe košíčky, které slouží pouze na pečení, tvarování, servírování nebo dopravu cukroví. Některé z nich jsou opakovaně použitelné, jiné se po jídle vyhazují.
Mohlo by vás zajímat
Nejedlé košíčky k naplnění
Krémy a hmoty plníme do obalů, které po konzumaci vyhodíme:
- Papírové košíčky jsou ideální - cukroví se z nich lehce vyloupne. Používáme malé košíčky na vkládání pralinek. Ty se působením vlhkosti trochu rozevřou, proto je vložíme do kovových nebo plastových formiček, aby si udržely po zatuhnutí tvar.
- Silikonové košíčky mají větší velikost, ale na cukroví použijeme formičky na pralinky, které jsou malé. Do prohlubní natlačíme hmotu, kterou po zatuhnutí přeléváme čokoládou nebo cukrovou polevou a zdobíme.
- Kovové košíčky jsou určené jen k plnění ořechovými a čokoládovými nádivkami a slouží spíše jako tvarovací formička. Před podáváním musíme košíčky z formiček vyjmout a zdobíme - třeba čokoládou nebo oříšky.
- Alobalové košíčky jsou svou velikostí a hezkými barvami z vnější strany vhodné na přípravu litého čokoládového cukroví nebo ledové čokolády, jelikož dobře drží tvar. Pro své malé rozměry nejsou určené k pečení.
Barevné košíčky různých velikostí jsou důležitou součástí sladkého pečení - díky nim vyrobíme spoustu dobrůtek bez složitého tvarování a krájení. Pralinky v papírových košíčcích jsou krásným jedlým dárkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Rychlé čokoládové šohajky: Nejjednodušší cukroví v košíčcích stihnete udělat klidně i na Štědrý den ráno
Komentáře