Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Perník na plech je oblíbeným moučníkem, jehož příprava je rychlá a výsledek velmi chutný. Perník provoněný kakaem a perníkovým kořením bude lákavým zákuskem pro všechny členy domácnosti. Přinášíme několik tipů, jak perník ještě vylepšit a pozvednout jeho chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit těsto na perník
Do perníkového těsta můžeme přidat některou z následujících surovin, která jeho chuť vylepší a ozvláštní:
- nasekané ořechy,
- sušené ovoce - směs ovoce nebo jen rozinky,
- kandované ovoce,
- nasekanou čokoládu.
Čím dozdobit perník po upečení
Upečený perník lze samozřejmě jíst i jen tak, ale přiznejme si, něco by mu chybělo:
- pokud chceme zůstat minimalističtí, pak perník jen zlehka pocukrujeme cukrem moučka,
- nebo perník potřeme oblíbenou marmeládou či povidlím - perník potíráme ještě teplý, aby tužší marmeláda lehce polevila a lépe se roztírala,
- jindy perník potřeme čokoládovou polevou,
- nebo polijeme citronovou polevou,
- případně ještě potřený perník posypeme kokosem, nasekanými ořechy či plátky mandlí,
- a pokud chceme perník vylepšit až při servírování, pak ho doplníme kopečkem šlehačky a lístkem máty.
Jak upéct nadýchaný perník
A jak na nadýchaný Andělský perník nám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat citronovou polevu? Svěží nakyslou polevu využijeme nejen na cukroví, ale také na polití různých moučníků
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Komentáře