Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Zdroj: Pixabay - ReadyElements

Oříšky se dají koupit v každém obchodě jako natural, pražené, solené nebo s kořením. Pokud se vyhýbáte soli a koření, jen těžko seženete oříšky jen pražené, nesolené. Můžete si je opražit sami a zaručujeme vám, že jejich chuť bude daleko lepší než chuť koupených ořechů.

Ořechů je spousta druhů. Jsou určené nejen ke konzumaci v různých pokrmech a ve sladkém pečení, ale také jako křupavá pochoutka. Některé oříšky se nepraží - například vlašské a pekanové ořechy. Přírodní arašídy a v poslední době čím dál víc dostupnější kešu je lépe opražit, aby byly chutnější. 

Jak upéct oříšky nasucho v troubě

Natural ořechy nasypte na vyšší plech do jedné vrstvy a vložte do trouby, rozehřáté na 180 °C. Až se vám bude zdát, že povrch oříšků zrůžověl, musíte je protřást nebo promíchat. Ořechy nenechávejte bez dozoru, rychle se připálí. Pečte za častého míchání a převracení, dokud nejsou ořechy středně hnědé, pak je okamžitě přesypte na tácek a stále protřásejte. Ořechy chladnou delší dobu, proto je neukládejte do dózy, dokud úplně nevychladnou - zapařily by se.

Kalendář Celý kalendář

Jak opražit oříšky na pánvi v oleji

Natural ořechy můžete pražit nasucho, za častého prohazování a natřásání pánve. Druhou možností je oříšky opékat na malém množství olivového oleje a neustále je míchat, dokud nedostanou příjemně hnědou barvu. Pak je přesypte na tác  a nechte vychladnout. Milovníci slaných oříšků - v této fázi ořechy osolte nebo posypte kořením podle chuti. Díky oleji se sůl na ořechy nabalí a ani později neopadá.

Kalendář Celý kalendář

Den kešu Národní den

Den kešu

sobota, 23. listopadu 2024

Kešu, které svým tvarem připomínají ledvinu, bývají vegany jako alternativa různých mléčných výrobků, lze z nich připravit i mouku. I když je všichni… Více o významném dni

Ořechy jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin a nenasycených tuků, výživných látek, minerálů, vlákniny a železa. Doporučuje se jíst hrst ořechů denně, nicméně nesmíte zapomínat na kalorickou hodnotu ořechů. Velmi hodnotné jsou mandle a para ořechy, arašídům bychom se měli vyhnout a těm praženým na tuku a bohatě osoleným především.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více