Jablkové donuty z listového těsta: Připravte si jednoduchou dobrotu podle videa
Sladké donuty, neboli koblihy s dírou uprostřed, mají svou bohatou historii. V dnešní době je známe plněné různými náplněmi, polité barevnou polevou a zdobené různými posypkami. Podávají se jako sladká svačinka. My pro vás máme zdravější variantu, šťavnaté jablkové donuty, pečené v troubě.
Přemýšleli jste někdy o tom, jak vlastně vznikl typický americký donut? Původně to byla kobliha plněná marmeládou nebo krémem. Pro lepší přípravu a propečení se do koblihy vytvořil malý otvor a donut byl na světě. Donuty jsou velmi oblíbenou pochoutkou, i přes svoji vysokou kalorickou hodnotu. Máme pro vás jednoduchý návod, jak připravit jeho zdravější verzi.
Mohlo by vás zajímat
Příprava jablkového donutu
Postup je snadný:
- Jablka nakrájejte na silnější kolečka, kulatým vykrajovátkem vykrojte jadřinec.
- Připravené plátky jablek obalte ve skořici a cukru.
- Listové těsto nakrájejte na úzké proužky.
- Plátky těsta obmotejte kolem celého plátku jablka.
- Takto připravené donuty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicovým cukrem a dejte upéct.
- Hotové donuty můžete na závěr posypat moučkovým cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 8 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 12 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 23 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Koblížky až z Ameriky: Donuty jsou lehké, nadýchané a polité sladkou polevou. Kdo by odolal?
Dort ve tvaru srdce i bez speciální formy. Názorné video se skvělou vychytávkou ukáže, jak na to
Komentáře