7 oblíbených jídel, která připravíme z bedel. Pokud jsme je právě přinesli z lesa, můžeme se hned pustit do vaření
Jakmile po deštích začnou růst houby, patří bedly mezi nejhojněji se vyskytující. Bedla vysoká i bedla červenající jsou velmi oblíbené v kuchyni a mají-li zrovna příznivé podmínky k růstu, za chvíli jich nasbíráme plné košíky.
Bedly doma rozložíme do jedné vrstvy. Zpracujeme je co nejdříve, pokud možno v den sběru. Používáme pevné a zdravé klobouky mladých bedel. Nožky jsou tužší a potřebují delší tepelnou úpravu. Z našeho receptáře jsme vybrali ty nejoblíbenější recepty na chutné zpracování bedlí.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Houbaření je oblíbenou zálibou, a pokud z výpravy doneseme i něco k obědu, určitě budeme mít radost. Buďme ale opatrní a sbírejme pouze druhy, které spolehlivě poznáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 3 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Komentáře