7 receptů na zpracování paprik: Připravte si skvělá letní jídla a výborně si pochutnejte
Papriky jsou další oblíbenou letní zeleninou, kterou můžete pěstovat na vlastní zahradě nebo ji v létě koupit na trzích. Vybrali jsme pro vás sedm skvělých receptů, podle kterých můžete papriky chutně zpracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Plněné papriky s rajskou omáčkou
- Omáčka z cukety a papriky
- Těstoviny se smetanovou omáčkou z pečených paprik
- Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty
- Hovězí s paprikami v tortille
- Pikantní lečo s volským okem
- Plněná paprika na studené pohoštění
1. místo
Skvělou letní klasikou jsou plněné papriky. Připravte si je podle tohoto osvědčeného receptu, ve kterém plníte papriky směsí z mletého masa a rýže. Pokud máte vydatnou úrodu rajčat, pak nejlépe uděláte, když uvaříte rajskou omáčku k paprikám přímo z nich.
2. místo
Z velké úrody paprik a cuket můžete připravit zeleninovou omáčku, která se skvěle hodí k řadě jídel. Můžete s ní dochutit rýži či těstoviny, nebo k ní ještě přidat maso. Ochutnejte ji na topinkách a pokud máte zeleniny opravdu hodně, pak si omáčku připravte ve větším množství a zavařte ji.
3. místo
Na jednoduché jídlo z pečených paprik připravte hustou omáčku, kterou promícháte s uvařenými těstovinami. Na talíři těstoviny s omáčkou posypte sýrem, případně dozdobte bylinkami, a můžete si začít pochutnávat.
4. místo
Připravte si šťavnatou krkovici naloženou v hořčici spolu s pečenou paprikou, rajčaty a cibulí. Skvělé jídlo s americkými bramborami či hranolky, a navíc s čerstvým zeleninovým salátem, vás zasytí i uspokojí vaše chuťové pohárky.
5. místo
Oblíbené placky, které můžete plnit nejen masem, sýrem ale zejména zeleninou, včetně paprik, jsou tortilly. Jednoduché, ale atraktivní jídlo podávejte se syrovou zeleninou nebo zeleninovým salátem, který jídlo doplní a příjemně osvěží.
6. místo
Lečo je jednoduché letní jídlo, které má mnoho variant, ale prakticky vždy jsou jeho základem cibule, rajčata a papriky. Ne jinak je to i v tomto pikantním leču, které podáváme s volským okem a pořádnou hrstí čerstvých bylinek.
7. místo
A co takhle připravit skvělé pohoštění ze syrových paprik? Do paprik vložíme náplň z pomazánkového másla a po zatuhnutí je nakrájíme na plátky, které použijeme jako chuťovky nebo jimi dozdobíme namazané pečivo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
A co dalšího připravit z této letní zeleniny? Třeba chutné masové kuličky na pivu, s jejichž přípravou vám poradí následující video-recept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Grilované papriky jsou výtečnou letní pochoutkou. Poradíme, jak jsou nejchutnější a jak se dají dále využít
Jak připravit jednoduché chuťovky z tortil? Rychlé a lákavé pohoštění nadchne vaši rodinu i návštěvu
Komentáře