Jestli vám v lednici po zabíjačce zbývá pár kousků jitrnic, můžete je podle našeho receptu obalit v mouce a osmažit. Přidejte vařené brambory a kysané zelí a chutný oběd je hotový. Když zelí ještě vyšperkujete škvařenou slaninkou, kdo by takovému jídlu odolal?
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Při zabíjačce vznikne mnoho pochoutek, které můžeme jíst buď rovnou nebo je můžeme dále zpracovat a vykouzlit z nich chutné pokrmy. Přinášíme přehled těch nejoblíbenějších receptů, které jsou ověřené a mnohokrát vyzkoušené.
Ať už máte zabíjačkové produkty z vlastních zdrojů nebo koupené u řezníka, můžete je zakomponovat do dalších jídel. Vzniknou tím lahodná hlavní jídla, polévky nebo saláty. Nechte se inspirovat a začtěte se do následujících řádků.
Recepty ve výběru
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem
- Čočková polévka s jelitem
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Obalovaná tlačenka
- Normandská jelítka
- Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
- Guláš z tlačenky
- Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou
- Karbanátky z prejtu
- Ostřejší salát z kuřecí tlačenky se sušenými rajčaty
- Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
- Brambory zapečené s tlačenkou
- Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
- Rýže s tlačenkou
- Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
1/16
1/16
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře