Základní druhy cukrářských špiček: Poradíme, které to jsou
Cukrářské špičky jsou malé kovové nebo plastové kužely, které mají různě tvarovaný konec. Vkládají se do cukrářského sáčku, který se naplní krémem a vytlačováním náplně se tvoří dekorace podle druhu špičky.
Cukrařina se bez ozdobných špiček neobejde. Díky nim mají dorty a zákusky krásné krémové dekorace a perníčky krajkový dekor. Některé kuchařky vlastní spoustu druhů špiček, ale my vám poradíme, které jsou nejdůležitější.
Nejpoužívanější druhy špiček
Pro začátek vám pár ozdobných špiček stačí:
- Rovný okraj špičky se používá na kulaté krémové bochánky a indiánky, k plnění makronek, cukroví, trubiček a kremrolí.
- Hvězdičkovitá špička umí vytvořit hezké růžičky. Při vytlačení většího množství krému na jedno místo vznikne tvar karafiátu.
- Stočené hvězdicovité špičky na zdobičce vytvarují bochánek se spirálovitým rýhovaným povrchem.
Atypické ozdobné špičky nám pomohou ozdobit perníčky bílkovou polevou, vytvořit likérovou špici, vytvarovat lístečky, tulipány a věnečky nebo naplnit koblihu marmeládou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře