Zelenina jako přírodní barvivo: Barvy s chutí zeleniny má doma každý z nás
Zdravé barvení pomocí zeleniny je známé už od nepaměti. I v současnosti mu mnoho lidí dává přednost před používáním umělých potravinářských barviv. Barvy sice nejsou tak syté, ale jemná zeleninová chuť oživí každý pokrm.
Zelenina disponuje bohatou škálou barev, které se mohou využít při obarvení potravin, nápojů i dezertů. Taková přírodní barviva jsou naprosto nezávadná, chutná a ještě k tomu plná vitamínů a živin, takže vhodná i pro děti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké barvy můžeme ze zeleniny získat
Jsou to vlastně všechny barvy duhy:
- Zelená barva - špenát, kopřiva, řasy
- Modrá barva - spirulina, červené zelí se sodou
- Fialová barva - červené zelí a řepa
- Červená barva - rajčata, červená řepa
- Žlutá barva - dýně hokaidó, kurkuma
- Oranžová barva - mrkev, mletá paprika
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 54 minutami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na barevné domácí těstoviny: Můžete je obarvit špenátem, rajským protlakem nebo červenou řepou
Jak uvařit chutný špenát z kopřiv. Příprava tradičního pokrmu z mladých listů planě rostoucí byliny
Rádi byste se pustili do barevného zdobení perníčků? Nenecháme vás v tom a přinášíme tipy na celé duhové spektrum
Komentáře