Oblíbené recepty na mražená jídla
První vlaštovkou tepých měsíců bývá zahájení prodeje točené zmrzliny. Pokud tuto osvěžující dobrotu milujete, nemusíte čekat na její sezónu. Zmrzlinu si totiž snadno zvládnete vyrobit i doma. Výhodou domácí zmrzky rozhodně je, že přesně víte, co obsahuje. Můžete navíc experimentovat s příchutěmi, kombinovat různé druhy ovoce, zkusit zmrzlinu zeleninovou nebo i bylinkovou. Pokud si osvojíte tuto dovednost, zmrzlina vám už nikdy nebude chybět. Domácí mraženou lahůdku navíc klidně můžete nabízet návštěvám jako dezert, protože ji zaručeně nikdo neodmítne.
Základní ovocný sorbet vyrobíte i v obyčejném mixéru. Stačí, když zvolené ovoce necháte zmrazit, rozmixujete jej a dosladíte třtinovým cukrem nebo čekankovým či agávovým sirupem. Pokud fandíte smetanovým druhům, přidejte k ovoci hustý bílý jogurt nebo smetanu. Chcete si vyrobit domácího Míšu? Pak rozmíchejte měkký tvaroh s cukrem. Můžete, ale nemusíte přidat kapku smetany. Oslazenou tvarohovou směs pak ve vrstvách přendejte do formy na srnčí hřbet a jednotlivé vrstvy prosypávejte kakaem, nebo ještě lépe prolévejte Pikaem. Vršek zalijte ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládou a nechte zatuhnout.
Propadnete-li kouzlu výroby vlastní zmrzliny, vyplatí se investovat do zmrzlinovače. Je to přístroj, do nehož dáte zmrzlinovou směs a on ji pak promíchá, zpracuje a zamrazí do té správné konzistence, že bude k nerozeznání od kupované. Zmrzlinovač vám ušetří čas i námahu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slavíme MDŽ: Recepty, které muži hravě zvládnou a potěší jimi své drahé polovičky
12 variant přílohového zelí: Jak na nejlepší cuketové i pórkové a k čemu se hodí patizonové
Josef Maršálek upekl žemlovku podle babičky Boženky: Důležitý je výběr správně starého pečiva, radí cukrář