Den dětí: Oslavte jej s nápaditě a stylově. Vyrobte jim želé hady, housenky z ovoce nebo domácí nanuky
20. 5. 2022 Vaření
Den dětí je příležitostí udělat dětem radost. Připravte jim pohoštění, které rozzáří jejich oči. Máme pro vás tipy na dobrůtky, se kterými děti pobavíte, nakrmíte a ještě sklidíte jejich nadšené ovace.
Sladké pohoštění
Sladké pohoštění na Den dětí není až tak komplikované. Stačí, když například ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustíte kvalitní čokoládu, naplníte ji do formiček a posypete dortovým sypáním. Případně můžete do výroby přímo i děti zapojit. K dostání jsou silikonové formy ve tvaru klasické čokoládové tabulky. Rozpuštěnou čokoládu nalijete do formy a necháte děti, aby ji posypaly kokosem, drcenýmo oříšky nebo sušeným ovocem. Pakji vychladíte v lednici.
Mohlo by vás zajímat
Veselé dezerty
Stejně jako i dospělí, i děti "jedí očima", dokonce mnohem více u nich záleží na tom, jak jídlo vypadá. Radost určitě vyvolá třeba tenhle nepečený zebra dezert. Nejenže vtipně vypadá, ale také je chuťově výborný. Ukrývá totiž sladké kondenzované mléko, pochoutku malých i velkých dětí. Známou laskominou pro děti jsou nepečené dorty se zakysanou smetanou, výborně ale také vypadají a chutnají tyto pudinkovo-tvarohové dezerty. Barevné, chladivé mlsání je výborné doplnit o nějaké ovoce. Zkuste třeba čokoládou udělat na jahodě tečky a vytvořit tak sluníčko sedmitečné. Případně napíchněte na špejle hroznové víno a udělejte "housenku".
Mohlo by vás zajímat
Želatina v jakékoliv podobě
Děti milují želatinu. A když je barevná a šťavnatá, je o malou porci štěstí postaráno. Proč jim tedy nepřipravit želé pohoštění. Může mít podobu želé hadů, se kterými si užijí spoustu legrace. Želé ale lze také jednoduše nalít do formiček, které používáte na Vánoce. Můžete jim udělat ale i duhové překvapení. Využijete při něm uvedený recept na želé hady a zvolíte různé příchutě – jahodovou, citronovou, pomerančovou a sáhnout můžete i po přírodní šťávě a různých aromatech. Můžete využít také potravinářská barviva.
Aby šla želatina dobře vyklápět, třeba z košíčků, nejdříve nalijte do mističek studenou vodu, a pak ji hned vylijte. Želatinu jednoho druhu nalijte do všech mističek a nechte trochu zatuhnout. Pak pokračujte s další vrstvou a postup stále opakujte. Nakonec nechte celou mističku vychladit, nejlépe v lednici a alespoň hodinu.
Mohlo by vás zajímat
Ledové pohoštění
Děti milují nanuky. A možností, jak jim je nabídnout, je mnoho. Můžete připravit ovocné nanuky z jahod, manga a dalších druhů ovoce. Velmi zajímavou možností jsou také tyto raw nanuky. Jejich základem je zmražený banán a navrchu je jogurtová směs nebo čokoláda. Nechybí ani posypka. Takto můžete připravit třeba i jahodu.
Kdo by pro svoje malá zlatíčka nechtěl to nejlepší? Něco zdravého a lahodného, co jejich bříška dobře stráví? Jídla pro děti by měla vábit chutí a vůní, abychom do nich malé strávníky nemuseli…
Ovoce není nikdy dost
Ovoce je skvělou a rychlou možností, jak potěšit děti. Ovoce můžete namáčet do čokolády, ale i jen tak ho nechat napíchnuté na párátku. Vyberte třeba víno, jahodu, kiwi a pomeranč. Tato barevná a chuťová smršť se dá ještě vylepšit sladkými dipy, do kterých budete ovoce namáčet. Vytvořit si můžete takový dip z 1 tvarohu (jde nahradit jemným tvarohovým sýrem), 200 g bílého jogurtu, 1 vanilkového cukru nebo lžičky vanilkové esence a cukru dle chuti. Vše dobře smíchejte dohromady.
Směs můžete rozdělit na dvě části a z jedné udělat čokoládovou, tím že do ní najemno nastrouháte čokoládu (asi 20 g), nebo můžete zvolit kakaovou variantu se lžící holandského kakaa. Směsi pak znovu dobře promícháte a nandáte do mističek, ze kterých se budou nabírat. Lépe chutnají vychlazené. Vyzkoušet můžete i tenhle výborný dip z medu a arašídového másla.
Náš tip: Inspirujte se v naší galerii pod hlavní fotkou.
Zdroje informací:
tasteofhome.com/
taste.com.au
cz.pinterest.com
tasteofhome.com
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak udělat černého kubu? Základem jsou dvě suroviny
Jednoduché výživné jídlo U Litomyšli se tradiční pokrm nazýval krupková nadívanina s houbami, u Poděbrad ševcovský jahelník. U Tábora se k němu… Číst více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás… Číst více
Pečeme s Ivou: Dokonalé máslové mini štoly můžou být skvělým jedlým dárkem
Chcete na Vánoce upéct něco tradičního, ale… Číst více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Pečete rádi? Já taky. V minulém díle jsem vám… Číst více
Sedm tradičních vánočních jídel na českém stole: Jejich historie často sahá do dávných časů
V každé rodině jsou osvědčené a oblíbené recepty a jídla, základ je ale velmi podobný a my si nyní připomeneme, co za pokrmy se u nás objevuje… Číst více
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou… Číst více
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Půst dnes na Štědrý den drží jen málokdo a pro… Číst více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Šneky většinou považujeme za tradiční… Číst více
Pečeme s Ivou: Upečte si skvělou nadýchanou vánočku podle receptu, který nezklame!
V mém prvním díle jsme se věnovali mini štoličkám… Číst více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Kapra nám prodavači nejen zabijí a vykuchají, ale také podle přání zbaví šupin, nebo z něj přímo stáhnou kůži, odstraní žábry z hlavy, a pokud mají… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak vybrat kuchyňský dřez
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03