Myslivecké hody
11. 10. 2013 Tipy a triky
Zvěřinová sezóna už klepe na dveře
Zvěřinová sezóna už klepe na dveře
Costa Praga
od 14. října do 3. listopadu 2013
U Modré kachničky I
Nevíte, kam na zvěřinu? Myslivecké hody.cz vám poradí, jak se orientovat ve zvěřinové džungli! Od 14. října do 3. listopadu zde naleznete přehled těch nejlepších zvěřinových akcí z celé republiky a navíc si můžete rovnou rezervovat své místo ve vybrané restauraci.
Sunset
Nenechte si ujít to nejlepší z podzimní sezóny a pochutnejte si na různých menu ze zvěřiny, která polahodí nejen chuti, ale také oku. Těšit se můžete na kančí maso, srnčí, dančí, ale i dýně, kaštany, šípky, brusinky, švestky a mnoho dalších pochoutek. Čekají vás klasické lahůdky jako například kanec na šípkové a další vydatné omáčky, nebo mufloní pečínky a srnčí hřebínky.
ADA Restaurant
Již nyní ale můžeme prozradit speciální nabídku restaurace Toscana Grill, která představí tříchodové menu v hlavní roli s toskánským divočákem. „Hodně lidí zná Itálii jako pizzu a těstoviny, Itálie je ale velice rozmanitá země a stejně rozmanitá je i její kuchyně. Právě pro toskánskou oblast je typické maso, zvláště zvěřina. Asi největší pochoutkou je pak jejich divočák, latinsky zvaný verro, který se od našeho kance liší hlavně kvalitou masa. Doslova se dá říci, že mentalita těch Florenťanů je verro, a to nijak ve zlém (dodává se smíchem), ale je to pro ně zkrátka téměř posvátné zvíře,“ komentuje pan Šimice. Právě proto v restauraci Toscana Grill ochutnáte kromě skvělých steaků třeba i čerstvé tagliatelle s ragú z divočáka, anebo také prvotřídní šunky a salámy z divočáka.
A co přináší Myslivecké hody dále? U Modré kachničky I ochutnáte flambované dančí medailonky a na lanýžovém oleji pečené brambůrky. V Hotelu ADA Restaurant na vás zase čeká dýňové kapučíno, nebo jelení kýta na smetaně s bylinkovým knedlíčkem. Ale ani příznivci bezmasé stravy nezůstanou o hladu, v restauraci Le Grill jsou pro vás připraveny například jáhly s hříbky v bylinkové krustě, podávané s pěnou z lišek a červenou kapustou či dokonce fíková tartaletka s medovou omáčkou a krémem s mandlovým likérem. Určitě si ale pochutnáte i na zvěřinových specialitkách v podnicích jako jsou U Modré kachničky II, Terasa U Zlaté studně, Felicita, Sunset, Ambroisise Caffé Restaurant, Hotel Vivaldi, Zlatý had a Costa Praga.
Zlatý had
Vybrané podniky nabízejí hned několik různých chodů, ze kterých si vybere opravdu každý. Milovníci pořádného kusu masa se tak mají rozhodně na co těšit. Stačí jen navštívit www.mysliveckehody.cz a rezervovat si svůj stůl.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na co použít brambory typu A? Vyznat se v typech brambor se vyplatí
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Na co je dobrá kurkuma a jak ji zařadit do jídelníčku? Oblíbené koření krásné barvy prospívá zdraví
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky