Babiččiny nadýchané jogurtové lívance. Rozplývají se na jazyku a hotové jsou za 15 minut
26. 4. 2023 Vaření
Lívance patří k základům české kuchyně a pokud se vám nechce připravovat ty klasické kynuté, máme pro vás jednodušší recept. Babiččiny jogurtové lívance se rozplývají na jazyku a hotové jsou za chvilku. Skvělé jsou s ovocem, marmeládou i jen tak posypané skořicovým cukrem.
Báječná snídaně snadno a rychle
Receptů, které jsou vyzkoušené, osvědčené a jejich příprava nezabere moc času, není nikdy dost. A tento na úžasně nadýchané jogurtové babiččiny lívance k nim rozhodně patří.
Pokud rádi vaříte s dětmi, neváhejte je k jejich chystání přibrat. I ty malé si mohou stoupnout na stoličku a míchat, bude je to bavit. Suroviny určitě najdete v lednici, takže dokonalá snídaně může být hotová během chviličky.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit jogurtové lívance?
Ta příprava je tak snadná, že se do nich může pustit i ten, kdo nikdy nevařil. Stačí si vzít větší mísu, do ní nasypat cca 300 g hladké mouky, přidat 1 kelímek (200 ml) poctivého smetanového jogurtu, 280 ml plnotučného mléka, ½ prášku do pečiva a špetku soli.
Vše vymíchejte metlou do hladka a nechte chvilku odstát, aby se těsto hezky spojilo. Pokud vydržíte počkat 20 minut, bude to úplně skvělé, ale začít smažit můžete i dřív, lívance budou dobré i tak.
Smažit můžete v lívanečníku či na pánvi, jen odolejte pokušení dávat příliš mnoho oleje. Na kvalitní a dobře rozpálené pánvi se lívance prakticky nepřilepují a nemusíte pak přebytečný omastek odsávat ubrousky.
Mohlo by vás zajímat
S čím jsou lívance nejlepší?
Klasické lívance se vždy nejčastěji mazaly marmeládou. Pokud máte doma dobrou domácí, nic proti tomu, ale s ovocem jsou ještě lepší. Využít můžete sezónní čerstvé, tedy třeba banány, jablka nebo pomeranče, ale jsou i sofistikovanější kombinace.
Skvělý je například flambovaný ananas, nebo rozvar z mraženého ovoce, například malin nebo borůvek. Pro milovníky slaných chutí tu máme i tip na báječnou jednoduchou pomazánku z čerstvého sýra, která se na lívancích jen rozplývá.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zmrazit okurky salátovky. Jednoduchým postupem snadno zpracujeme přebytek plodové zeleniny
Větší okurky salátovky umyjeme a oloupeme. Konce okurek někdy bývají nahořklé, proto okraje každé raději ochutnáme a případné nahořklé části vyhodíme… Číst více
Jak získat semínka okurek z vlastní zahrady? Máme pro vás tipy pro úspěšné semenaření
Sklizeň okurek by měla vždy probíhat včas, jakmile okurky dorostou na vhodnou velikost, která záleží na konkrétní odrůdě. Včasná sklizeň totiž… Číst více
Co dělat, když okurky nekvetou? Potřebují více slunečního světla, správné hnojení a především pravidelně sklízet úrodu
Okurky jsou oblíbenou zeleninou, a i v našich… Číst více
Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat
Nashromáždilo se vám doma větší množství… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na výbornou jablečnou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a na povrchu křupavá: Pro dokonalý výsledek to chce jeden krok navíc
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Lívance jsou oblíbenou snídaní. Máte je radši nasladko nebo naslano? Pojďte s námi experimentovat