Jak zmrazit okurky salátovky. Jednoduchým postupem snadno zpracujeme přebytek plodové zeleniny
Okurky jsou výbornou plodovou zeleninou, která patří k létu. Chutné plody se hodí především k přímé spotřebě a snadno se dají zavařovat nebo kvasit. Menší nakladačky není potřeba krájet, ale ze salátovek a hadovek obvykle připravujeme řezy. Jednou z možností, jak snadno uchovat přebytek salátovek, je mražení.
Větší okurky salátovky umyjeme a oloupeme. Konce okurek někdy bývají nahořklé, proto okraje každé raději ochutnáme a případné nahořklé části vyhodíme. Pak okurky nastrouháme na tenké plátky. Jde to dobře na ručním struhadle, ale při větším množství okurek nám elektrické struhadlo usnadní práci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše zmrazit okurky
Přestože okurky nejsou obvyklou zeleninou k mražení, velké salátovky se mrazit dají snadno.
- Oloupané a nastrouhané okurky rozdělíme do pevných mikrotenových sáčků po dávkách, které spotřebujeme na salát k jednomu jídlu.
- Mikrotenové sáčky uzavřeme a uložíme do mrazničky. Ukládáme je ve vhodném tvaru, aby nezabíraly příliš místa.
- K zmrazování okurek lze použít i plastové krabičky, po zamražení z nich okurky vyjmout a teprve je naskládat do mikrotenových sáčků.
- Zmražené okurky používáme na přípravu salátů. Hned po rozmražení je dochutíme, rozdělíme do misek a spotřebujeme. Nenecháváme je déle stát.
- Tip: Na přípravu míchaných salátů můžeme mrazit okurky nakrájené na malé kostičky. Krájíme je včetně slupek a do salátů je přidáváme bez rozmrazování.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Kdy sklízet okurky a jak podpořit narůstání nových plodů
Komentáře