Jak dochutit těsto na beránka. Jeho chuť vás může příjemně překvapit
Velikonoční beránek se připravuje z různých druhů těst a po upečení ho zdobíme krémem nebo polevami. Někdo má rád jen samotného beránka bez ozdobení, jen poprášeného cukrem - proto musí mít výraznější chuť.
Beránek patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům a nesmí chybět na žádném svátečním stole. Nejčastěji se připravuje z piškotového a třeného těsta, jejichž chuť je celkem fádní. Poradíme vám, jak ho dochutit, aby tomu tak nebylo.
Jak dochutit těsto na beránka
Připravíme těsto a před vložením do formy ho doladíme. K tomu se hodí:
- Nasekané ořechy, mandle nebo kokos
- Strouhaná čokoláda a tyčinky typu Margot
- Tonka fazole a semínka z vanilkového lusku
- Rum, vaječný koňak, brandy, likéry
- Kůra z citrusů - citróny, pomeranče, limetky
- Kandované, sušené a lyofilizované ovoce
- Rozinky a brusinky, namočené v rumu
- Nastrouhaná jablka, včelí med - a mnoho dalšího.
Velikonoční beránek se přidáním přísad stane dezertem, který si opravdu vychutnáte a za který se nemusíte stydět ani před nečekanou návštěvou. Z jednoduchého světlého těsta se totiž stane moučník s pestrou mozaikou barev, chutí a vůní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční beránek z tvarohového těsta. Nejlepší recepty na lahodného a vláčného beránka
5 skvělých tipů, jak využít med v kuchyni: Hodí se do salátové zálivky i sladkého másla
Tonka fazole neboli tonka boby jsou koření se silně aromatickou vůní. Poradíme vám, k čemu se používají
Komentáře