I polévka může být osvěžující
17. 6. 2015 Vaření
K české kuchyni patří polévky stejně tak jako k té italské kvalitní těstoviny či k japonské vynikající sushi. V létě však často nemáme v parných dnech na horké polévky ani pomyšlení. Přesto existují zahraniční tipy, jak si i v letních dnech dopřát k obědu chutnou, hlavně však osvěžující studenou polévku.
Připravili jsme pro vás 2 recepty, po jejichž ochutnání Vás Vaše okolí bude nazývat šéfkuchařem léta! A pokud si v kuchyni nejste jistí svým uměním, nezoufejte, tyto polévky zvládne připravit úplně každý!
Litevská specialita – šaltibarščiai
- Do kefírového mléka přidejte nakládanou řepu i s nálevem a nastrouhanou salátovou okurku.
- Osolte, opepřete a dejte vychladit.
- Uvařte vejce a nakrájejte jej na co nejmenší kusy. Taktéž uvařte pár brambor. Až na talíř dozdobte polévku nakrájenými kousky vejce a několika bramborami. Máte hotovo!
Španělská klasika – gazpacho
- Do hrnce nalijte na kus chleba trochu studené vody a promíchejte ho se sladkou paprikou nakrájenou na kousky a česnekem. Poté vše rozemelte.
- Přidejte rozmixovanou směs loupaných rajčat, cibule a okurky.
- Dochuťte špetkou soli, pepře, olivovým olejem a trochou octa. Dobrou chuť!
Po každém vaření je nutné nádobí umýt. V 21. století je samozřejmě nejjednodušší umýt nádobí v myčce. Pro to je ale nutné vlastnit hrnce, které se do myčky nebudete bát vložit! Nyní máte jedinečnou možnost sehnat je se slevou za pomoci slevových kódů! Slevu získáte jednoduše zkopírováním a vložením jednoho z těchto kódů do košíku na Tescoma.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
15 nejlepších hrníčkových moučníků: Báječné recepty k odpolední kávě
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 11 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Indické zeleninové kari: Orientální pochoutka je plná zeleniny, rýže a koření
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře