FOR GASTRO & HOTEL: veletrh pro odborníky i gurmány s atraktivním programem
21. 9. 2015 Historie a zajímavosti
Už za necelý měsíc odstartuje v areálu PVA EXPO PRAHA 5. ročník mezinárodního veletrhu gastronomie a hotelnictví FOR GASTRO & HOTEL. Pro profesionály z gastronomie i návštěvníky z řad laické veřejnosti je připravena ucelená prezentace těch nejvýznamnějších firem z oboru HORECA. Připraven je i bohatý doprovodný program v čele se semifinále mezinárodní kuchařské soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE a konferencí na téma „Elektronická evidence tržeb – EET“, na které vystoupí i ministr financí Andrej Babiš. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla, pro které je letos v premiéře připravena speciální sekce věnovaná potravinám a ingrediencím nejen od českých, ale i světových výrobců.
Ve třech halách areálu PVA EXPO PRAHA bude první čtyři říjnové dny připravena prezentace více než 200 vystavovatelů z oboru gastronomie. Chybět nebude ani divácky atraktivní doprovodný program včetně dvou nejprestižnějších soutěží oboru gastronomie: semifinále mezinárodní soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE, která se koná za podpory Světové asociace kuchařů a cukrářů a soutěže KUCHAŘ ROKU 2015/2016, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Návštěvníkům se též představí komponovaný program České barmanské asociace a festival kulinářských specialit s přehlídkou nových trendů a inovací v gastronomii GASTRO TOUR od agentury T&M CREATIVE.
Konference Elektronická evidence tržeb
Tématem konference, která se uskuteční první den veletrhu, bude často skloňované téma zavedení elektronické evidence tržeb. Tu pořádá Ministerstvo financí a vystoupí na ní mimo jiné 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a náměstkyně ministra financí pro oblast daní a cel Simona Hornochová. Konference představí zejména aktuální stav připravovaného Zákona o evidenci tržeb či přínosy a náklady pro podnikatele v oblasti gastronomie a hotelnictví.
Konference Ministerstva financí i další doprovodný program bude uveden v novém Kongresovém sále areálu PVA EXPO PRAHA s kapacitou 650 míst k sezení. Registrace na doprovodné programy veletrhu je možná zde: http://for-gastro.cz/program
Nová sekce věnovaná potravinám a nápojům
Zájem o obor gastronomie rok od roku roste i u široké veřejnosti. Přibývá tak gurmánů a milovníků dobrého jídla, kvalitních potravin a ingrediencí. Právě pro ty je letos poprvé připravena speciální sekce, která nabídne výběr výrobců, prodejců a dovozců kvalitních potravin a ingrediencí. Představí se např. prestižní vinařství z Moravy, francouzské, řecké, maďarské speciality nebo italskou školu pizzy.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL se uskuteční od 1. do 4. října 2015 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Současně proběhne největší podzimní veletrh nábytku, interiérů a designu FOR INTERIOR a veletrh dekorací, bytových doplňků a dárků FOR DECOR & PRESENT.
Více informací najdete na www.for-gastro.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Francouzské madlenky jsou sušenky z piškotového těsta: Poradíme vám, jak je upéct
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře