Hitem internetu jsou netradičně připravené těstoviny s chutí cibulačky: One Pot French Onion Pasta jsou úžasně jemné a voňavé
10. 1. 2024 Vaření
Polévka cibulačka je jednou z nejslavnějších francouzských specialit. Ta pravá voní vínem a tymiánem a nesmí na ní chybět vrstva sýra. Hledáte-li něco ještě vydatnějšího, užijte si její chuť v těstovinách, které jsou jedním z nejnovějších hitů TikToku. Jsou dokonalé stejně jako slavná polévka.
Těstoviny místo cibulačky
Jídla z jednoho hrnce přijdou vždycky vhod a v zimě především. Obvykle jsou vydatná, snadno je připravíte a přímo vyzývají k tomu vychutnat si je, když se vrátíte promrzlí z procházky zasněženou přírodou. A přesně taková je směs těstovin, která se nedávno proslavila na sociální síti na sdílení videí TikTok a brzy se stala virálem (hojně sdíleným videem na internetu) nejen tam, ale i na Instagramu.
Mohlo by vás zajímat
Půvab slavné francouzské polévky
One Pot French Pasta jsou vynikající těstoviny s luxusní krémovou omáčkou, v nichž je koncentrována chuť jedné z nejslavnějších francouzských polévek – cibulačky. Původní pokrm chudých, mající pověst dokonalého vyprošťováku a spojovaný se slavnou pařížskou tržnicí Les Halles, známým Břichem Paříže Émila Zoly, se postupem let vyšvihl na delikatesu.
Půvab tohoto pokrmu spočívá v úžasné chuti karamelizované cibulky, která dodá pokrmů sladkost a lehkou kyselost zároveň, a rovněž příjemnou máslovou chuť. Chuť těstovin navíc vylepší víno, poctivý hovězí vývar a voňavé bylinky. To vše dohromady vytváří dokonalou kombinaci, kterou se vyznačují i populární internetové těstoviny. Ty však na rozdíl od polévky ještě víc zasytí.
Mohlo by vás zajímat
Jak na cibulové těstoviny?
Tyto vynikající cibulové těstoviny jsou úžasné samy o sobě, dají se však i různými způsoby vylepšovat. Bílé víno lze třeba vyměnit za červené, těstoviny jsou vynikající i posypané parmazánem nebo jiným sýrem a můžete je zapéct i s plátky bagety nebo jiného bílého pečiva posypaného sýrem, aby byla podobnost se slavnou polévkou dokonalá. Pro zajímavější chuť lze do omáčky vmíchat i houby.
Pokud vás tyto cibulové těstoviny zaujaly, můžete si je připravit rovnou podle originálního receptu:
Budete potřebovat: 350 g těstovin rigatoni (nebo jiných krátkých těstovin), 2 lžíce nesoleného másla, 2 lžíce olivového oleje, 3 velké žluté cibule nakrájené na tenké plátky, 4 stroužky utřeného česneku, 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného nadrobno, ¼ šálku suchého bílého vína, 1 lžičku worcesterské omáčky, 2 čajové lžičky soli, 1 lžičku černého pepře, 3 šálky hovězího vývaru, 1 šálek vody, ¼ šálku tučné smetany, 1 šálek strouhaného sýra gruyere.
- Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte máslo s olejem. Přidejte všechnu cibuli nakrájenou na plátky. Promíchejte a smažte za častého míchání, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.. Nevadí, když se trochu přichytí ke dnu hrnce, bude mít pak lepší chuť.
- Jakmile cibule zkaramelizuje, přidejte prolisovaný česnek a nasekaný tymián a vše společně osmahněte asi 3-4 minuty. Přilijte víno, vše opět promíchejte a nechte víno odpařit asi 1-2 minuty. Karamelizovanou cibuli dochuťte worcesterem a solí.
- Do stejného hrnce přidejte hovězí vývar, vodu a těstoviny. Promíchejte, vše přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na minimum. Za častého míchání vařte, dokud nejsou těstoviny al dente a dokud se neodpaří dostatečné množství tekutiny. Trvá to asi 8-10 minut.
- Odstavte hrnec z ohně a přidejte hustou smetanu a rozdrobený sýr gruyere. Promíchejte, dokud se sýr zcela nevstřebá a nevytvoří se krémová omáčka. Hotové těstoviny můžete nakonec ozdobit na talíři snítkou petrželky, případně i jinými bylinkami.
@carolbeecooks And you shouldn’t either #frenchonionpasta ♬ original sound - smelliot’s priv 😝😝
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vyšlehat pořádný sníh z bílků? Na tyto osvědčené rady se můžete spolehnout!
Našli jste nový recept na výbornou buchtu,… Číst více
Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny
Kvásek většinou zakládáme z žitné celozrnné mouky. Ta obsahuje části obalů zrna, na kterých je největší výskyt spících spor potřebných mikroorganismů… Číst více
Jak upéct kváskový chleba. Provedeme vás postupem krok za krokem, aby byl správně nakynutý
Kváskový chléb je fenoménem naší doby. Voňavý, chutný, dlouho výborný, prostě takový, jako se pekl a prodával běžně, kdysi dávno. Jak ho upéct, aby… Číst více
Retro moučník: Upečte si tu nejlepší omeletu jako od babičky!
Do zlatova opečená, nadýchaná piškotová omeleta… Číst více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Kdo by nemiloval čokoládu a šlehačku? Když se… Číst více
Holka u plotny radí: Bílkovo-máslový krém je lehký, přesto luxusní. Jak ho mít perfektní?
Samotné vyšlehané máslo s cukrem je na vás moc… Číst více
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
V mnoha receptech narazíte v postupu na požadavek vyšlehat pevný sníh z bílků. Nabízíme rady pro začátečníky, jak to zvládnout hned napoprvé a… Číst více
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Pět jídel z jednoho hrnce či pekáče do stovky pro celou rodinu: Porce guláše vyjde na 25 Kč, porce bramboráku na 17 Kč
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03