Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to.
Jak na klasický karamel
Nasypte krupicový cukr do kastrůlku a dejte na mírný plamen. Postupně míchejte a nechte cukr mírně zhnědnout. Důležitý je ten mírný plamen, aby se cukr tavil zvolna a rovnoměrně. Měl by se rozpustit všechen. V této fázi získáte karamel světle hnědé barvy, vhodný na ozdobení a vytahování tzv. karamelových „vlasů“, kterými se zdobí třeba slavný moučník croquembouche (krokánbuš). Tato poleva po zchladnutí ztvrdne jako sklo. Kastrůlek sejměte z plamene včas. Karamel ještě tmavne setrvačností!
Měkká poleva se smetanou
Pokud chcete krájecí a měkkou polevu, nalijte do roztaveného karamelu vroucí smetanu. Dejte pozor, prudce to vzkypí. Nechte nad mírným plamenem rozvařit a ihned použijte k polévání moučníků.
POZOR horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečený!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Sladká mléčná rýže: Skvělou snídani lehce připravíte jen ze 3 surovin. Díky správnému výběru rýže bude nádherně krémová
Retro okénko: Kakaové Pikao původně sloužilo k ochucení nápojů a jedna tuba stála 3 Kčs
Hitem Tik Toku je tohle křupavé ovoce na špejli: Jak připravit „skleněné“ banány, melouny či hrozno?
Komentáře
2. 11. 2023 11:18
31. 10. 2023 21:10