Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo- banánový dort zvládne v mikrovlnce „upéct“ každý.
Zdroj: Pixabay, kitchen_15

Pečení může pro někoho znamenat už dopředu nepříjemnosti, protože mu přijde složité a oproti vaření sofistikovanější. Pokud ovšem máte po ruce pár jednoduchých receptů, není čeho se bát a během pár chvil si můžete připravit třeba lahodnou buchtu s banány a čokoládou. Navíc k tomu ani nebudete potřebovat klasickou troubu.

Není čeho se bát

Strach z pečení se objevuje častěji u mužů, kteří bývají silnější v kramflecích při vaření a pečlivé odměřování, následované důslednou prací s troubou, není jejich doménou. Přitom, pokud se dodrží postupy, které najdete buď v kuchařkách či na internetu, všechno s největší pravděpodobností vyjde podle představ. 

Jak upozorňují zkušenější amatérští „pekaři“, není dobré se pouštět hned do složitějších dezertů nebo třeba dortů, ale jednodušší sladkosti, jako jsou bábovka, štrúdl nebo další klasiky by se správným receptem neměly „klást odpor“

Mikrovlnka na scénu

S rozšiřováním jednoduchých receptů, které velmi často obsahují pouze pár ingrediencí, například na minikoblížky mohou stačit jen tři, na čokoládový dort dokonce dvě, usnadňuje se i příprava.

Pochopitelným hitem jsou nepečené dezerty, kterým stačí pár hodin v lednici a mohou být podávány třeba nečekané návštěvě. Velmi oblíbené se ovšem stalo také pečení v horkovzdušné fritéze nebo mikrovlnné troubě. Někdo ji použije třeba jen na upečení korpusu, který dozdobí krémem, v jiných receptech se celý moučník připraví rovnou v mikrovlnce.

Jednoduché a levné

Právě tak to na instagramovém videu předvádí uživatel easy_hubnuti_recepty. Jak je vidět, není třeba se ničeho bát a pustit se zprvu třeba do „mikrovlnkového“ pečení. Nejen, že se skutečně jedná o velmi jednoduchou záležitost, na kterou potřebujete pouze pár základních ingrediencí, ale také nejde o žádné drahé pečení. Pokud tedy váháte, zda nezkusit upéct svůj první dezert, proč to neotestovat zrovna na tomto? 

Banánovo-kakaová buchta

Na přípravu jednoduché buchty budete potřebovat: 1 banán (pokud bude hmota moc hutná, použijte banány dva), 1 vejce, 40 g kakaa, 1 lžičku prášku do pečiva, kousky oblíbené čokolády a podle chuti lžíci medu.
Jak na to?

  1. V míse vidličkou rozmačkejte banán. Přidejte rozklepnuté vejce a zamíchejte.
  2. Přisypte kakao a prášek do pečiva, jestli máte raději sladší dezerty, přidejte med, vše metlou pečlivě promíchejte.
  3. Do skleněné zapékací misky nalijte hmotu, navrch nasypte rozlámanou čokoládu.
  4. Misku vložte do mikrovlnné trouby a nechte na středí výkon „péct“ 2-3 minuty.
  5. Hotový dezert nechte lehce vychladnout a můžete servírovat.

Náš tip: Kdyby se vám chtělo, můžete si podle našeho videoreceptu na buchtu připravit i čokoládovou polevu

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli