Inspirujte se velikonočními nápady v Albertu
7. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Přemýšleli jste, jak je oslavíte? Inspirujte se v obchodech Albert novou věrnostní kampaní a užijte si Velikonoce nápaditě a ve vlastním stylu.
Velikonoce si koledují o nápady
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si vykoledujete vaše originální Velikonoce. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci získají za každých 200 korun nákupu jeden bod. Za 10 bodů pak získají zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Kampaň běží ve všech obchodech Albert až do 3. dubna.
Beránek z 3D formy se stane hrdinou Velikonoc
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce, do kterých stačí těsto pohodlně nalít, vložit do trouby a díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic ho i snadno vyklopíte. A s tímto skvělým receptem na hravého velikonočního beránka forma zaručeně nebude čekat na své další využití až do dalších Velikonoc.
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 160 g cukru
- 210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
- 270 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce strouhanky
- vanilkový cukr
- lžička strouhané kůry z citronu
- špetka soli
Bílková poleva na beránka:
- 3 bílky
- 180 g moučkového cukru
- šťáva z poloviny citronu
Jak na to?
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.
V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.
Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Svatomartinské akce: Kam zajít na kaldoun, kam na husičkový guláš a kde mají nejlepší lokše?
Při příležitosti svátku svatého Martina se koná… Číst více
Ochutnejte mladé víno… Ten správný čas pro svatomartinské nastává 11. 11. v 11 hodin 11 minut
Když vinaři mohou ochutnat a zjistit, jak dopadla… Číst více
Svatomartinské víno 2022: Velký přehled, kde se od zítřka bude koštovat, za kolik letos pořídíte lahvinku a kde bude vypečená husa
Svátek svatého Martina netrpělivě očekávají nejen… Číst více
Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým… Číst více
Svatý Martin
Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Číst více
Jak upéct svatomartinskou husu? Poradíme, jak na to, aby chutnala jako od babičky
Prvním krokem k dokonalé pečínce je výběr masa. Mladší a menší husy mají daleko křehčí a jemnější maso. Starší husa má naopak tužší maso a více tuku.… Číst více
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce… Číst více
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Na svatého Martina nejlepší je husina, říká jedna… Číst více
9 nejlepších svatomartinských dobrot: Dáte si posvícenské koláčky nebo vinné rohlíčky?
I když byl svátek svatého Martina už ve čtvrtek,… Číst více
Třená mramorová bábovka podle Josefa Maršálka: Vláčný korpus a kombinace čokolády a kokosu dohromady chutnají božsky!
Dozlatova upečená a zasypaná cukrem je… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Italský sníh, merinque, má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Komentáře
23. 3. 2018 15:03