Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Mramorovaná bábovka nebo dort je efektní způsob ozdobení těsta. Část těsta obarvíme kakaovým práškem, který do těsta vmícháme. Při pečení vznikne efekt střídání barev.
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým kakaem. Někdy je nutné kakaové těsto trošku naředit tekutinou, aby nebylo hutné.
Bábovkovou nebo dortovou formu připravte podle návodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete vyzkoušet dva způsoby mramorování
1. Nalijete polovinu světlého těsta. Na něj nalijete tmavé těsto a zakryjete zbytkem světlého. Pak lehce projedete špejlí, aby se mírně vrstvy promíchaly. Své udělá i zdvihání těsta při pečení.
2. Světlé a tmavé ne moc husté těsto klademe do formy po malých vrstvách lžící. Vždy na vrstvu světlého patří tmavé a naopak. Tíhou těsta se vrstvy samy rozlijí. Toto mramorování je pracnější, ale po upečení efektnější.
Při krájení upečeného a vychladlého korpusu vidíme hezké střídání barev.
Záleží na vás, které mramorování si zvolíte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 8 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 12 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit fazolové lusky? Jednoduchým postupem si snadno připravíme zásobu fazolek na celou zimu
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak mrazit houby. Jednoduchý postup uložení hub zvládneme během chvilky a v zimě pak budeme mít další možnosti, co vařit
Komentáře