Den špaget
Národní den
Den špaget najdete v kalendáři 4. ledna. Těstovin je na výběr nepřeberné množství, právě špagety patří k těm nejznámějším. Mezi nejoblíbenější patří boloňské špagety a krémové špagety carbonara.
Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou. Spaghetti aglio e olio je tradiční italský těstovinový pokrm, který pochází z Neapole. Na oleji zpěníme česnek. Přidáme sušená rajčata a chvíli restujeme. Poté přidáme hrst petrželky, promícháme a odstavíme. Mezitím uvaříme špagety, které pak smícháme s připravenou směsí.
Špagety
Ačkoliv je těstovin nepřeberné množství, jeden druh vyčnívá a tím jsou špagety. Představují synonymum italské kuchyně a mají tolik podob, že byste je mohli jíst každý den, přesto se jich nepřejíte.… Podívejte se na všechny špagety.
Jak připravit špagety
Patrně nejznámějším těstovinovým pokrmem na světě jsou špagety carbonara. Spojení „alla carbonara“ se do češtiny překládá „po uhlířsku“. Jde o jídlo jednoduché na přípravu, ale s velmi výraznou chutí. Pokrm jemně voní slaninou a česnekem. A Italové jsou na něj jaksepatří hrdí. I proto najdeme v kalendáři Mezinárodní den spaghetti carbonara, připadá každoročně na 6.dubna.
Při přípravě špaget je nejdůležitější, abychom je vařili v dostatečném množství vody. Dbejte na pravidlo, že na každých 100 gramů těstovin je potřeba 1 litr vody. Lepší je použít větší hrnec, aby špagety měly dost prostoru a uvařili se ze všech stran.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den špaget?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou