Světový den kaše
Světový den
Světový den kaše připadá každoročně na 10. října. Kaše, která se vyrábí z drcených či mletých obilnin, které se vaří ve vodě či mléku, měla svůj první mezinárodní den v roce 2009. Tento svátek byl původně ustanoven kvůli získání peněz na pomoc hladovějícím dětem v rozvojových zemích.
Kaše je ideální k snídaňový pokrm. Její příprava je rychlá a jednoduchá, kaše dokáže zasytit a díky využitým surovinám je zdravá. Připravujeme ji buďto ve vodě nebo v mléce a na talíři ji ozdobíme ovocem.
Mohlo by vás zajímat
Jakou kaši uvařit k snídani
Populární je například ovesná kaše, kterou vaříme z ovesných vloček. Pokud použijeme jemné vločky, kaše bude uvařená během chvilky. Na talíři ji doplníme semínky, ořechy, sušeným a čerstvým ovocem.
Na výběr však máme velké množství surovin, které při přípravě kaše můžeme použít. Oblíbená u dětí je třeba rýžová kaše. Dále se těší popularitě pohanková kaše, kterou je doporučeno připravovat naslano. Ale k zahození není ani sladká varianta. Dále známe jáhlovou kaše, či kukuřičnou kaši neboli polentu.
Pokud vaříme kaš i z celých zrn (pšenice, špalda, oves), trvá proces přípravy výrazně déle. Některé suroviny je lepší dopředu namočit - kaše je pak rychleji uvařená. Suroviny, které vyžadují více času k uvaření, nám usnadní připravit pomalý hrnec.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den kaše?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jakou kaši uvařit k snídani. Jednoduché, zdravé a vydatné recepty pro začátek nového dne
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina