Italský citrónový koláč
Suroviny
Porce: 2 dávky (2 koláče)
Nutriční hodnoty
Energie | 35 414 kJ / 8 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,10 g |
Tuky | 379,53 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 3,93 g |
Sodík | 966 mg |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 1 079,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2014 11:19
Právě putoval do oblíbených
15. 1. 2014 10:26
Pri priprave citronoveho kremu je lepe nejprve vyslehat zloutky s cukrem, pridat mouku a za staleho slehani prilevat mleko. Povarit na spravnou hustotu a teprve potom (do horkeho kremu) zaslehat citronovou stavu (lepe, kdyz je trochu tepla) a znovu povarit. Tim zabranite srazeni mleka a tvoreni "tvarohu".
15. 1. 2014 08:48
Koláč je ÚŽASNÝ!! Dělám ho už po čtvrté a pokaždé se povedl. Jen jsem se nesetkala s problémy jako je řídká náplň. Když jsem dodělala náplň,tak byla jako hustější puding a potom ještě ztuhla. Takže se krásně povedl řez jak na obrázku Lepší jsem nejedla
4. 11. 2013 13:46
hroudis: Mě ta náplň taky tekla a v tom receptu se to zrovna nepsalo. Ale na chuť to bylo výborný. Stupeň obtížnosti není zrovna lehký. Takže při krájení z toho nevznikl krásný vzhledný koláček
3. 11. 2013 13:30
mam trochu problém, všechno upatlaný dle receptu ale místo 30 minut to mam v troubě už hodinu a ta náplň furt né a né ztuhnout.
29. 3. 2013 21:13
můžu se zeptat, jak jsou myšleny ty 2 dávky? Je to na dva koláče nebo jak?
14. 3. 2013 22:01
Právě jsem ho ochutnal... Luxusní!!!!!!!! Zdendo, jsi bůh
28. 3. 2012 13:27
dobrý den, chci se zeptat toto je na 2 koláče nebo na jeden ... přijde mi toho strašně moc , tak nevím :( děkuji :)
30. 12. 2011 00:06
Také jsem zkoušela dělat tento moučník podle knihy Zdeňka Pohlreicha. U receptu bylo napsáno, že tato dávka těsta a náplně je na jeden koláč. Do obyčejné dortové formy je toho strašně moc, takže chvílemi jsme doma měli hrnečku vař. :D Ale jinak koláč doporučuji, je velice dobrý a citronová chuť ho pěkně odlehčuje. :)
26. 10. 2011 15:34
Popravdě jsem z toho byla ze začátku trochu vyjukaná, protože jakmile jsem dala do mléka citrónovou šťávu, mlíko se jakoby zdrclo a byly v něm malé žmolky, ale vařením postupně zhoustlo a náplň se pak přecedí přes sítko, takže nakonec je z toho krásně hladký krém a velmi chutný. Mě i manželovi chutnal dokonce i samotný. Prostě jsem se nedivila a dělala vše podle receptu
26. 10. 2011 10:32
Dobrý den, zrovna se jej chystám upéct. Jen by mě zajímalo, jak dopadne vaření mléka s citronovou šťávou? Moje mamina tak dělá tvaroh, tudíž předpokládám, že z toho bude hrouda tvarohu.. (?) Jak z ní vykouzlím krémovou náplň?
12. 9. 2011 09:38
Popravdě si vůbec nepamatuji, kolik žloutků to bylo, protože jsem to zapomněla počítat. Ale myslím, že 6-8 žloutků určitě a jestli víc, to se bohužel omlouvám. Vzala jsem prostě odměrku a házela do ní žloutky. Ale upozorňuji, že to je na dvě dávky, což jsem taky nevěděla. Není to zrovna šikovně napsaný recept, ale byl tak lákavý, že jsem to prostě chtěla zkusit a jela přesně podle knihy. A ve výsledku se ještě teď olizuju až za ušima
10. 9. 2011 19:50
+7
10. 9. 2011 11:28
Pohlreicha teda absolutně nemusím, ale tenhle recept se mi taky líbí. Ale taky by mě teda zajímalo, kolik je 200g žloutků? Kolik žloutků jste na to dala?
10. 9. 2011 10:37
Co dodat-Zdenda je kouzelník. Toužím ochutnat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 39 minutami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 8 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Další recepty
Tématické fráze: citronový koláč citronový koláč pohlreich citronovy kolac podle pohlreicha citronovy kolac recept citronový koláč podle zdeňka pohlreicha zdeněk pohlreich citronovy kolac recept na citronovy kolac pohlreich citronovy koláč italský citronový dort recept na výborný citronový koláč italský koláč recept citronový koláč lehký citronový koláč italský koláč s citronem citronový tvaroh citronový kolač recepty citronový koláč zdeněk pohlreich citronovy kolač od polreicha citronový koláč polreich recepty citronovy koláč
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, žloutek, vejce, esence vanilková, kůra citronová, mléko plnotučné, šťáva citronová, lusk vanilkový, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, vejce, ořechy piniové
Italský citrónový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LANg
20 názorů