Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,41 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.
*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.
*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.
*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.
*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2012 13:35
30. 12. 2011 15:14
29. 12. 2011 20:44
29. 12. 2011 15:22
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád
29. 12. 2011 14:08
29. 12. 2011 13:57
29. 12. 2011 13:10
29. 12. 2011 10:54
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárkya když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš
28. 12. 2011 21:21
28. 12. 2011 21:16
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 20:07
28. 12. 2011 19:42
28. 12. 2011 18:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 37 minutami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 6 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 7 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 9 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 12 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Tématické fráze: terinka co je terinka terinka z foie gras terinka foie gras terinky konfitovana kachni jatra konfitovaná játra kachní konfit terinka z kachní foie gras - recept kachní sádlo terina z foie gras recept luxusní játra foie gras terina recept recepty foie gras konfitované maso konfiovaná kachní játra játrová terinka terinka z kachních foie gras terinka recept terina foie gras recept
Suroviny: játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
16 názorů