Směs na topinky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 961 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 0,59 g |
Vláknina | 19,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 45,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodné na Silvestra nebo různé akce.
Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 22:51
17. 11. 2012 22:49
17. 11. 2012 22:37
17. 11. 2012 22:27
17. 11. 2012 22:19
17. 11. 2012 22:11
17. 11. 2012 22:02
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.
Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.
Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.
Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.
17. 11. 2012 21:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 40 minutami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 6 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 7 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 9 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 12 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Další recepty
Tématické fráze: směs na topinky harissa originál recept směs na topinky-recept směs na topinku směs na topinky recept směs na směs na topinky pasta na topinky topinková směs topinková směs na topinky recept na smes na topinky směsi na topinky ostrá směs na topinky recept směs na topinky pasta na topinku recepty směs na topinky smesnatopinky topinky recept palivá směs na topinky na topinky recept na harissu
Suroviny: česnek, sýr niva, paštika, harissa, kečup sladký, sýr tvrdý
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
23 názorů