Šmakoun à la Cordon bleu
Suroviny pro 2
2
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čistě vegetariánský pokrm :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2013 19:04
Velká pochvala jak za recept, tak za foto
18. 1. 2013 00:07
BILKOVAI:Ne Ivet, opravdu nemá šmakoun vlákno jako maso, jsou to slisované bílky, paní Bílková
17. 1. 2013 19:56
To je paráda Nenapadlo by mi plnit šmakoun Super nápad Šmakouna jsem dělala kdysi hodně dávno a mám pocit, že to nemělo vlákna, jako na fotce, ale je fakt, že už si to moc nepamatuju
17. 1. 2013 19:44
hosta: Díky za podporu
17. 1. 2013 19:33
mariana.:taky potvrzuji, mám v rodině vege a šmakoun je moc dobrá bílkovina - již na tom baleném plátku jsou vidět i ostré hrany a pravidelnost, jakou z masa nedocílíte. A fotky úžasné, je vidět, že fotil odborník
Nenech se Markéto odradit, tady panuje oprávněně trochu nedůvěřivé období
Nenech se Markéto odradit, tady panuje oprávněně trochu nedůvěřivé období
17. 1. 2013 19:02
Perfektní.Když tak pročítám komentáře,tak musím potvrdit,že to šmakoun je.Mám ho na stole téměř každý den.
17. 1. 2013 18:59
Maczeta:Když to říkáš....já jen, že jsem šmakouna používala svého času docela často a vím, že má jemnější strukturu. Ale, když tvrdíš, že je tvoje...tak je jistě tvoje.
17. 1. 2013 18:52
super foto
17. 1. 2013 18:50
Iness: nerozumím tomu, proč bych měla zaměňovat kuřecí maso se šmakounem?? Z jakého důvodu bych to asi dělala?? Fotí to můj přítel zde odkaz na jeho fotky pro nedůvěřivce.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.507259239...
17. 1. 2013 18:36
Fajn, můžete můj komentář vymazat.
17. 1. 2013 17:56
Skvele foto....smakouna jsem jeste neochutnala, ale vypada chutne..
17. 1. 2013 17:55
1974andrea:Já musím chtě nechtě souhlasit s Andreou. Na fotce také vidím maso (kuřecí) a ne šmakouna. A máš docela rozdíl mezi touhle fotkou a fotkou v prvním receptu. Je ta fotka jistě tvoje a je na ní určitě šmakoun?
17. 1. 2013 17:28
Giorgio: Rozhodně to uznávám :) Je to nějaké divné jelikož já recept nazvala Šmakoun ala Cordon bleu a když jsem se podívala na něj později měla sem to přepsané na Šmakoun à la Gordon bleu.. nevím jak je to možné
17. 1. 2013 16:57
Domníval jsem se, že jenom v slovenských restauracích nesprávně nazývají jídlo jako Gordon bleu. Ve skutečnosti a tedy správně je to Cordon bleu (modrá stuha), což je název nejuznávanější francouzské hotelové školy v Paříži, kde kdysi recept vznikl a podle školy ho tak nazvali. Škola má své pobočky po celém světě a taky v Praze.
Na Slovensku najdete toto jídlo v mnoha restauracích, všude s nesprávnym názvem, podobně ako tenhle recept tady. Doufám, že to uznáte a když ne, tak si přečtěte třebas tohle:
www.cordonbleu.edu/
www.pragueculinaryacademy.com/academy.html
Na Slovensku najdete toto jídlo v mnoha restauracích, všude s nesprávnym názvem, podobně ako tenhle recept tady. Doufám, že to uznáte a když ne, tak si přečtěte třebas tohle:
www.cordonbleu.edu/
www.pragueculinaryacademy.com/academy.html
17. 1. 2013 16:34
Máš to parádní!! Šmakouna znám a tohle je šmakoun. A navíc nápaditě připravený i vyfocený! Tak jako v akci
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 7 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 9 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 5 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 6 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 6 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 10 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 11 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co je to šmakoun gordon bleu top recepty gordon bleu recept jak se vypada kuřeci gordon šmakoun foto domácí šmakoun jak vynikl cordon bleu šmakoun recepty cordonbleu šmakoun akce kuřecí cordon v sezamove strouhance brambory giorgio dušený šmakoun recepty šmakoun recepty ze šmakouna dna a šmakoun co je to gordon bleu gordon blue prirodní smakoun ala cordon bleu v bramborach
Suroviny: šmakoun, salám sojový, sýr, vejce, mouka hladká, strouhanka, mléko, semínka sezamová, koření grilovací
Šmakoun à la Cordon bleu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXO2
20 názorů